Briefblog: over online overleggen


We zijn introvert hè? Dan denk je weleens over dingen na. Zo af en toe delen we onze overpeinzingen met elkaar. Hier, in een briefblog. Dit keer over: online overleggen.

Hé Wouter,

Sinds ik met dit platform bezig ben, heb ik steeds vaker dat ik denk: oh, zou dat óók komen doordat ik introvert ben? Een voorbeeld: hoe ik het helemaal oké vind om online bijeenkomsten te hebben.

Voordat er corona was, ging ik voor elke afspraak naar opdrachtgevers toe. Ik stapte gerust een uur in de auto om alles maar met eigen ogen te kunnen zien. Dat dat sinds corona veranderd is, is duidelijk. En stiekem vind ik dat wel best.

Ik heb geen reistijd, na een overleg ben ik gelijk in een fijne omgeving, er wordt minder over koetjes en kalfjes gepraat en ik kan gewoon m’n comfortabele sloffen aanhouden (ik trek wel altijd een gewone broek aan hoor, geen chillbroek!). Was het aan het begin nog best even wennen, dat online, nu kan ik het niet meer wegdenken. Sterker nog, we hebben er een heel platform op gebouwd!

Ik zou ook niet helemaal zonder fysieke bijeenkomsten kunnen. Niet voor niks hebben we twee livedagen per jaar, zoeken leden elkaar regelmatig in het echt op en werken wij ook eens per maand een hele dag samen- ook al wonen we op een krappe twee uur rijden bij elkaar vandaan. Maar dat gedoseerde bevalt me wel: voornamelijk online en af en toe in het echt afspreken voor de 3D-ervaring.

Hoe denk jij dat het zit? Is dat ook iets introverts, of sla ik nou een beetje door?

Liefs,

Jessica

Hoi Jessica,

Oh ja, dat is heel herkenbaar! Voor corona reisde ik elke dag met de trein, die vaak meer op een veewagen leek. Iedereen hutje mutje bij elkaar, vreselijk! Om dan aan te komen in een kantoortuin waar het vrijwel onmogelijk was om rustig mijn werk te doen. Nu snap ik echt niet meer waarom je dat zou doen. Zo blij dat ik dat als ondernemer helemaal zelf kan bepalen!

En ik denk dat dat zeker een introvert-dingetje is. Bij een introvert gebeurt altijd al heel veel van binnen. Al die hersenspinsels, gedachten en gevoelens. Soms lijkt het wel kermis daarbinnen. Alles wat daar aan indrukken van buiten nog bijkomt, is dan al snel te veel. Dan is een rustiger omgeving, waar je bovendien (iets van) invloed op hebt, veel fijner. Ook ergens heen moeten reizen zorgt voor veel prikkels, ook als je dat niet met de trein doet. Denk maar eens aan letten op het verkeer om je heen of de weg moeten vinden in een nieuwe omgeving. 

Het is ook mijn ervaring dat heel veel dingen prima online kunnen, het is gewoon veel makkelijker en toegankelijker. En dan zijn de momenten waarop we samenkomen eigenlijk een bonus. Een goede afwisseling, als je het mij vraagt!

Groetjes, Wouter

online overleggen als introvert