Introvert


Weet je wat wij denken? Dat veel mensen niet van zichzelf weten dat ze introvert zijn. Dat komt omdat er zoveel misvattingen bestaan over wat introvert zijn is. En da’s zonde. Want als je eenmaal weet wat het wel en ook vooral niet is, ontdek je dat het een prachtige eigenschap is. Lees je mee?

Introvert of extravert gaat over waar je je energie vandaan haalt. Een introvert haalt energie uit zijn of haar binnenwereld en laadt op door alleen te zijn. Bij extraverten is het andersom: zij halen energie uit de buitenwereld en laden op door sociale interactie. 

That’s it. Niks meer, niks minder.

Het gaat dus níet over mensen niet leuk vinden, verlegen zijn, niet sociaal zijn, altijd stil zijn, geen gekke dingen doen, geen initiatief tonen of geen ideeën hebben. Dat zijn de vooroordelen. Het gaat simpelweg over hoe je oplaadt. 

Daar horen wel veel kenmerken bij, bijvoorbeeld een voorkeur voor 1-op-1-gesprekken in plaats van groepsactiviteiten, liever eerst ergens over nadenken en dan pas praten, smalltalk graag overslaan, een rijke innerlijke wereld, creativiteit, goed luisteren en graag zelfstandig werken. 

Zo kunnen we nog wel even doorgaan: over introversie valt heel veel te zeggen! En als echte introverten zoeken we daarin het liefst de nuance op. Dus hebben we een hele blogpagina vol verhalen over introversie en ondernemen. Lees ze gerust! 

Of beter nog: sluit je aan bij ons platform en ontdek hoe dat introverte er bij jou en anderen uitziet. 

“Alles gaat op zijn introverts, van het kennismaken tot het videobellen. Wat een verademing. Zeer leerzaam om te ontdekken hoe dat introvert er bij jou zelf uitziet. En simpelweg een leuk cluppie mensen bij elkaar.”

Iemke, ontwerper en beeldmaker